Programma 2017

onder voorbehoud

Indigo 62  15 januari 2017 - 2 april 2017
Recent afgestudeerde kunstenaars aan de AKI te Enschede

Werk van Ilonka Bannink, Willemijn Calis, Carmen Bolanos Reekers, Nancy de Graaf, Jennifer de Graaff, Elmar Ipskamp, Julianne Menke en Cees Smidt.

Indigo 63  9 april 2017 - 28 mei 2017
Lotje de Lussanet en Peter van den Akker

Extra tentoonstelling in het kader van de Week van de AmateurKunst
1 juni 2017 - 11 juni 2017

Kaliber Jeugdkunstacademie en volwassen schildersgroep
De jeugdkunstacademie is een samenwerkingsverband tussen Kaliber en de AKI.

Indigo opus 64 18 juni 2017 - 27 augustus 2017
Museum De Fundatie in Zwolle met werk van Jan Cremer, Pieter Henket, Paul de Reus, Henk Visch, Jef Diederen en Alexander Schabracq.
In de galerie en tuinzaal Helena Hoogenraad , in 2015 afgestudeerd aan de AKI en winnaar van de Heartfundprijs van Heartpool.

Indigo opus 65  10 september 2017 - 5 november 2017
Kees Stoop - de late jaren         vitaal, somber, poëtisch

Opening zondag 10 september 2017 15.00 uur
Kees Stoop (1929) is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en postgraduate van het Hoger Instituut van dezelfde academie. Hij woont in Holten.
Ondanks het feit dat Kees Stoop als beeldend kunstenaar in relatieve afzondering werkt en niet van exposeren houdt, is de landelijke erkenning voor zijn werk er ruimschoots gekomen. Zo heeft het Prentenkabinet van het Rijksmuseum Amsterdam 150 tekeningen en etsen van hem in de collectie.
Kees Stoop is een kunstenaar in de ware zin van het woord - wars van mode en waan van de dag. Hij is vooral een begenadigd tekenaar en kijker. Nog iedere doordeweekse dag is hij in zijn atelier en tekent of schildert, met een niet aflatende vitaliteit en een diep engagement. www.keesstoop.nl

Indigo opus 66  12 november 2017 - 28 januari 2018
Stofwisseling
   werk van Gertie Bijkerk, Anne van den Heuvel, Jantine Koppert, Nahrin Malki en Wilna Simpelaar
Opening zondag 12 november 15.00 uur

Gertie Bijkerk
Gertie werkt met natuurlijke materialen. Na tal van buitenlandse reizen is haar motto: “Vér gaan om het dichtbij te vinden”.
Anne van den Heuvel
Anne ontwerpt en realiseert unieke kleurrake kunstwerken met geluidsdempende eigenschappen; Vilten wandwerken die worden gekarakteriseerd door reliëf, gelaagdheid en kleur ; Wandkleden, roomdividers en tapijten die gemaakt worden met hedendaagse ambachtelijke technieken. Anne werkt in eigen beheer èn in opdracht, op maat en op kleur, passend bij iedere inrichting. Met haar veelzijdige en kleurrijke werk weet ze te ont-saaien. Zij laat ruimtes communiceren door het geraffineerde gebruik van kleur, materiaal en vorm in combinatie met de intrinsieke eigenschappen van de omgeving. Op die manier schept zij (aan)sprekende woon- en werkplekken die mensen omgeven, inspireren en motiveren.
Haar motto: Durf! Doe! Leef! Ontsaai!
Jantine Koppert
Haar liefde voor lijnen materialiseert zich in ruimtelijke en veelal transparante objecten van draad, rubber, textiel en papier. Natuurlijke elementen zijn haar inspiratiebron. De afwezigheid van deze elementen in kunstmatige, door mensen gemaakte ruimten zijn voor haar een extra motivator om te creeëren.
Nahrin Malki
Haar werk wordt gevoed door haar Syrische afkomst en ze toont ons dat textiele media van alle tijd en alle culturen zijn.  Nahrin transformeert symbolische stempels en prints uit het oude Syrië  in een eigentijdse beeldtaal:  materiaal en emoties versmelten tot indringende beelden.
Wilna Simpelaar
Het weven van gobelins is voor haar als “schilderen in wol en zijde”. Ze brengt een innerlijke reis tot uiting, geïnspireerd op het leven, de cosmos, de natuur en haar jarenlange verblijf in India.

 

Programma 2018

Indigo opus 67  11 februari 2018 - 8 april 2018

Linda Biemans Haar beelden-atelier op het Indiëterrein viel in januari j.l. ten prooi aan vandalisme. We kennen allen het schokkende verhaal uit de Twentse Courant Tubantia.
Zij laat Almelo zien hoe na deze ingrijpende gebeurtenis nieuw werk ontstaat.

Elsbeth Cochius Maakt grafiek, geïnspireerd op de plantenwereld. Ze vervaardigt lino’s met een zeer verfijnde tekening van zwart en wit:  een gedetailleerde lijntechniek die een soepel bewegende pols en vaardig sturende vinger vereisen.
Ze toont ons mooie natuurvormen waaronder structuren van grassen en gebladerte.

Maarten van Aken Winnaar van de Heartfundbeurs 2012 en Volksparkprijs 2017. De schilder wiens werk in het teken staat van leven en licht in het stedelijk landschap. Sinds  zijn verblijf in Finland en de start van  zijn  serie “Daily gouache”, zien we steeds meer elementen uit de vrije natuur verschijnen.

Opening zondag 11 februari 2018 15.00 uur

 

Indigo opus 68  15 april - 17 juni 2018
Jan van der Kooi, tekeningen en schilderijen
Opening zondag 15 april 15.00 uur.


Vier jaargetijden

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dank aan de vele donateurs, de gemeente Almelo, Almelo Promotie, Kroon Oil, 
Panalytical, Urenco en
 Cogas Cultuurfonds.
Faciliteiten beschikbaar gesteld door Theater Hof88.

Kunsthal HOF88 Elisabethhof 6 7607 ZD  Almelo     Routebeschrijving
Openingstijden:  dinsdag t/m zondag 13.30-17.00 uur